_Driving your interests

Nieuws

Ontdek het laatste nieuws over ATL Renting.

27 oktober 2023

Beste bestelwagens van 2023 volgens Christian

Vanuit de gigantische schat aan ervaringen die hij als autoliefhebber wist te vergaren, is Christian in staat om een wagen compleet te ontleden als een kwaliteitsvolle maar licht rebelse autojournalist. Als liefhebber van de Italiaanse cultuur zou hij naar eigen zeggen graag een 'verleidelijke Italiaanse donna' als de Fiat Ducato in ons gamma zien. Maar zo ver zijn we voorlopig nog niet. Wij zijn alvast ontzettend benieuwd welke wagen hij zou meenemen voor een trip naar Toscane.

Peugeot Partner

Mits de ideale weers-en wegomstandigheden kan deze sportieve bestelwagen zijn absolute topsnelheid van 184 km/u behalen. Afremmen van deze snelheid tot stilstand lukt subliem op een droog wegdek binnen een afstand van 150 meter dankzij grote rempompen die de remblokken tegen de geventileerde en gegroefde schijven squeezen zodat afremmen werkt met een kracht van bijna 6G zonder te blokkeren. Hij kleeft als het ware aan de weg en heeft geen last van rolneigingen in de korte bochten. Door deze sublieme prestaties kan hij perfect worden ingezet in korte circuit-races, maar ook in 24-uurs races, omdat de tankinhoud van 50 liter niet constant dient te worden bijgevuld. Op die manier kan veel tijd gewonnen worden door niet te veel in de pitstraat langs te moeten voor een tankbeurt.

Oké, maar nu even serieus: De Peugeot Partner is niet alleen een bijzonder mooi bestelwagentje, hij is bovenal een zeer betrouwbare en aangenaam rijdende wagen. Hij heeft goed uitgekiende afmetingen, een ideale wielbasis, precieze besturing, een handgeschakelde 6-bak, is voorzien van zo'n 100 pk en heeft uiteraard zeer goede remmen. Dit alles zorgt voor een perfect uitgebalanceerde bestelwagen met een goede wegligging die bovenal ook nog eens verrassend zuinig is. Daarom rij ik er persoonlijk zelf ook mee als firmawagen.

Samen met de Citroën Berlingo is het momenteel de goedkoopste wagen in ons gamma. Hij is niet alleen een ideale wagen voor koerierdiensten, maar ook voor firma's die hun werknemers een leuke en betrouwbare bedrijfswagen willen aanbieden. Een bijkomend voordeel is dat deze wagen een ruime zitbank heeft die 3 mensen kan vervoeren.

Ford Custom (DC)

Je krijgt het gevoel dat je met een luxewagen rijdt in een Ford Custom. Het is een zeer mooi afgewerkte verschijning die is samengesteld uit hoogwaardige materialen. Hij is verkrijgbaar met een automatische of een handgeschakelde versnellingsbak die tot 2,8 ton mag trekken en met zijn 130 pk moet hij voor geen enkele andere bestelwagen onderdoen. De vele snufjes en opties maken het rijden met een Ford Custom alleen maar aangenamer.

Hij bestaat als gewone 3-zitter, maar de versie met een dubbele cabine kan comfortabel tot 6 personen vervoeren en ondertussen nog meer dan voldoende laadruimte overhouden. Als wielerliefhebber kan ik er met gemak onze 2 Vespa's , 2 racefietsen en al onze bagage in kwijt om in Toscane de 'Strade Bianche' van nabij te gaan volgen. Ik kan je dus uit eigen ervaring vertellen dat hij de titel 'Van of the Year' dubbel en dik verdiende.

Ford Transit 2T

Het afwerkingsniveau van deze generatie van Ford is van een bijzonder hoog niveau. Net als bij de Ford Custom zien we zeer degelijke materialen, wat van de Ford Transit 2T Trend een comfortabele bestelwagen maakt met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. In de frisse moderne cabine zijn er verschillende oplaad- en opbergmogelijkheden en het Apple Car Play systeem zorgt voor een extra aangename rijervaring.

De mogelijkheden zijn eindeloos; verschillende categorieën qua motorvermogen, laad- en trekcapaciteit en bij ons verkrijgbaar zowel als L3H2 als L4H3. Steeds in dezelfde stijlvolle verschijning dankzij de typische Ford grill in combinatie met de LED-koplampen. De Ford Transit werd trouwens niet voor niets uitgeroepen tot meest veilige bestelwagen in Europa. Er zitten tal van opties in die het rijden veiliger maken. Deze wagen is dus absoluut de moeite om eens van naderbij te bekijken en verdient zeker wat aandacht door potentiële kopers. Voor meer info of een testritje op ons bedrijfsterrein in Tessenderlo mag je me zeker contacteren!

Benieuwd welke bestelwagen perfect is voor jouw bedrijf?
Kom eens langs of stuur een mailtje. We helpen je met veel plezier de juiste keuze te maken.

© All rights reserved | ATL Renting nv | Industrieweg 122 - 3980 Tessenderlo, BelgiĆ« | | Branded by MENTALL |