_Driving your interests

Nieuws

Ontdek het laatste nieuws over ATL Renting.

18 oktober 2023

Wat is huurkopen?

Huurkopen, wat houdt het nu precies in? Wanneer is huurkopen interessant voor jouw onderneming en wat zijn de voordelen ervan? We lichten het graag even toe.

Wat is huurkopen?

Wanneer je een bestelwagen of camionette aanschaft met een huurkoop formule, dan betaal je een maandelijkse aflossing die bestaat uit twee delen:

1. Een eerste deel om de bestelwagen te huren, zodat je er meteen gebruik van kan maken.

2. Een ander deel om de bestelwagen op termijn af te betalen.

Aan het einde van de overeenkomst kan je eigenaar worden van je camionette door de afkoopsom te betalen. Huurkoop, of een financiële renting, is dus een vorm van gespreid afbetalen.

Hoe werkt huurkopen?

Vaak duurt een contract van een huurkoop zo'n 24 of 48 maanden. Aan de start van het contract wordt in samenspraak een maandbedrag vastgelegd. Hierbij wordt rekening gehouden met een bepaald minimumbudget. Heb je gemerkt dat je meer financiële ruimte hebt? Dan kan je ervoor kiezen om tijdens het contract de maandelijkse afbetaalsom te verhogen. Je kan er echter ook voor kiezen om deze te verlagen. Dit is mogelijk zolang je niet onder het minimumbudget gaat.

Welke voordelen heeft huurkopen?

- Je kan de kosten van de aankoop van je voertuig spreiden, wat meer financiële ademruimte laat voor je onderneming.

- Op het einde van de termijn kan je de fiere eigenaar worden van je eigen bestelwagen, iets wat bij klassieke verhuur of leasing doorgaans niet het geval is.

Belangrijk om mee te geven:

- Je kan zoveel kilometers rijden als je zelf wilt. Hou wel de aanbevolen maandelijkse hoeveelheid in het achterhoofd om de prestaties van het voertuig optimaal te houden.

- Je kan de bestelwagen ook als gezinswagen gebruiken. Een tweede of derde persoon kan dus ook met je bestelwagen rondrijden.

- We raden aan om de bestelwagen niet te onderverhuren.

- Onze huurkoopformules zijn enkel mogelijk met een BTW-nummer. Particulieren kunnen hier dus geen gebruik van maken.

- Aan het einde van het contract is de restwaarde bepalend voor de aankoop van de bestelwagen.

Heb je vragen over het huurkopen van een camionette?

Mochten bepaalde zaken nog niet helemaal duidelijk zijn, laat het ons dan gerust weten! Bij ATL Renting staan we voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

© All rights reserved | ATL Renting nv | Industrieweg 122 - 3980 Tessenderlo, BelgiĆ« | | Branded by MENTALL |