_Driving your interests

Nieuws

Ontdek het laatste nieuws over ATL Renting.

14 oktober 2023

Tweedehands bestelwagen of huurkoop: wat is voor jou de beste keuze?

Ben je als start-up of kmo op zoek naar een bestelwagen aan een aanvaardbare prijs? Dan zijn er twee voordelige opties: je kan een tweedehands bestelwagen aanschaffen of je gaat voor huurkoop. Wij wegen de mogelijkheden tegen elkaar af.

Afbetaling 

Ben je een start-up? Of een KMO met een beperkt budget? Dan is het voor jou voordelig om een bestelwagen via huurkoop aan te schaffen. Huurkoop betekent dat je een nieuwe wagen koopt, maar deze afbetaalt in de vorm van maandelijkse huur. Op deze manier kan je de kosten spreiden, en hoef je niet in één keer een grote som geld op tafel te leggen. Je hoeft ook niet bij de bank aan te kloppen voor een lening, wat je ook al een hoop kosten bespaart. Bovendien moet je de volledige BTW niet voorschieten, je betaalt namelijk de BTW op je maandelijkse factuur.

Ga je voor een tweedehandswagen, dan zal je wel alles in één keer moeten betalen. De totaalprijs is in dat geval misschien iets goedkoper, maar houd er rekening mee dat je betaalt voor een wagen die al enkele kilometers op de teller heeft staan, minder zuinig is en hoogstwaarschijnlijk meer onderhoud nodig zal hebben dan een nieuwe bestelwagen.

Beschikbaarheid

Bij ATL hebben we alle mogelijke bestelwagens op voorraad. Kleine modellen, grote modellen, wagens met of zonder bestickering. Door aan huurkoop te doen kan je de wagen dus meteen in gebruik nemen. Geen administratie vooraf, want dat nemen wij bij ATL voor onze rekening. Ook een tweedehandswagen is bijna onmiddellijk beschikbaar, alleen moet je in dit geval wel zelf enkele administratieve zaken in orde brengen. Daarnaast is de keuze ook iets beperkter.

Onderhoud 

Het spreekt voor zich dat een tweedehandswagen meer onderhoud nodig heeft dan een nieuwe wagen. De kosten liggen vaak ook hoger, maar dat hangt af van de staat van de bestelwagen en het aantal kilometers dat al op de teller staat. De onderhoudskosten bij een nieuwe wagen zijn vaak minder groot. Huurkoop je een bestelwagen bij ATL, dan geniet je van fabrieksgarantie en kan je zorgeloos op onderhoud in het Belgisch dealernet. Je kan dus altijd terecht in een garage bij jou in de buurt.

Verbruik

Tweedehandswagens zijn vaker oude modellen die minder zuinig zijn. Dat is ten eerste niet goed voor het milieu, maar het is ook nadelig voor je portemonnee. Nieuwe bestelwagens daarentegen zijn veel zuiniger in gebruik en hebben een lagere uitstoot. Daarnaast beschikken ze over maximaal comfort en complete veiligheidsvoorzieningen.

Op zoek naar een bestelwagen?

Maar twijfel je nog tussen tweedehands of huurkoop? Spring gerust een keertje binnen of stuur een mailtje, wij geven je meer info en beantwoorden graag al je vragen.

© All rights reserved | ATL Renting nv | Industrieweg 122 - 3980 Tessenderlo, BelgiĆ« | | Branded by MENTALL |