_Driving your interests

Nieuws

Ontdek het laatste nieuws over ATL Renting.

10 mei 2024

Beste bestelwagens van 2024: Onze top 5

Wat zijn de beste bestelwagens van 2024? Onze experts namen het aanbod van moderne voertuigen grondig onder de loep. De heerschappij van Ford lijkt dit jaar doorbroken te zijn dankzij enkele nieuwkomers die meteen ontzettend hoog scoren. Ook de zeer populaire en betrouwbare Peugeot Boxer grijpt dit keer nipt naast een plek in de top 5. De concurrentie bij de grotere bestelwagens is dan ook bijzonder groot met o.a. MAN, Fiat, Volkswagen en Mercedes-Benz die stuk voor stuk zeer degelijke modellen op de markt weten te brengen.

Het resultaat is een interessante top 5 die er bijna compleet anders uitziet dan vorig jaar.

1. Volkswagen Caddy

De afgetekende winnaar van onze ‘Top 5 Beste Bestelwagens van 2024’ maakt sinds de zomer van 2023 deel uit van ons aanbod en is in die periode rechtstreeks naar deze eerste plek gekatapulteerd. Al onze experts roemen de Volkswagen Caddy omwille van het bijzonder hoog niveau van comfort in alle mogelijke facetten. Een Caddy biedt een extreem comfortabele rijervaring die doet denken aan een moderne personenwagen, terwijl de laadruimte nog steeds bijzonder groot is voor zo’n compacte bestelwagen. Dit maakt van dit model de ideale oplossing voor zelfstandigen die geen al te grote bestelwagen nodig hebben maar toch over voldoende praktische laadruimte willen beschikken.

 Naast ondernemer ben je natuurlijk vaak ook nog vader of moeder. Wanneer je werk en privé moet combineren en bijvoorbeeld verre verplaatsingen wil maken met heel het gezin, dan is de Volkswagen Caddy met dubbele cabine de perfecte gezinswagen. Ondanks een relatief bescheiden 2 liter dieselmotor en een vermogen van 122 pk, heeft deze wagen een sleepvermogen van 1,5 ton en glijdt hij als het ware over het asfalt als geen ander. Bovendien bieden we hem aan met een automatische versnellingsbak waardoor je in alle rust elke klus tegemoet kan gaan. Al deze troeven maken van de Volkswagen Caddy de best geplaatste bestelwagen voor heel uiteenlopende opdrachten en een zeer verdiende nummer 1 in onze top 5 van 2024.

2. Fiat Ducato

Jarenlange betrouwbaarheid wordt gecombineerd met steeds het meest moderne comfort in de vorm van doorslaggevende opties die de Fiat Ducato van kersverse nieuwkomer meteen promoveert naar een 2de plaats in onze top 5. De komst van de Ducato zorgt ervoor dat we bij ATL Renting een hoogst betrouwbare bestelwagen van dergelijke grootte met een automatische versnellingsbak kunnen aanbieden aan een zeer democratische prijs.

Op gebied van verbruik en vermogen scoort de Fiat Ducato optimaal met een motor die zuiniger, discreter, lichter en betrouwbaarder is dan ooit. Dit in combinatie met een chassis dat nog relatief weinig weegt, zorgt voor een laadvermogen van nog steeds 2,2 ton. Het is dan ook geen verrassing dat de experts bij ATL Renting erg tevreden zijn dat ze dit model kunnen aanbieden want het biedt voor veel bedrijven de perfecte oplossing.

3. MAN TGE

Ook het brons gaat dit jaar naar een nieuwkomer uit ons aanbod. Met de MAN TGE bieden we een luxe bestelwagen aan waarvan de troeven onmiskenbaar zijn. Net als bij de Fiat Ducato spreken we hier over een groter model met een automatische versnellingsbak waarmee het ontzettend aangenaam rijden is. Dankzij de meest moderne veiligheidssystemen en een krachtige motor met een vermogen van 140 pk, kan deze veelzijdige camionette zonder problemen worden ingezet voor de meest uiteenlopende opdrachten. Kernwaarden als ‘hoogwaardige kwaliteit’ en ‘betrouwbaarheid’ maken van de MAN TGE een alleskunner die vlot zijn plek heeft verdiend in onze top 3 van 2024.

4. Citroën Berlingo

Vorig jaar nog de hoogste nieuwkomer in onze top 5, dit jaar een inmiddels gevestigde waarde die voor de fans jammer genoeg opnieuw net naast een podiumplek grijpt. De Citroën Berlingo blijft echter zeer populair en is daarom niet toevallig de enige overblijver uit onze top 5 van 2023.

Net als rechtstreekse concurrent Volkswagen Caddy, biedt de Berlingo als lichtere bestelwagen de uiterst aangename rijervaring van een personenwagen aan een interessante prijs terwijl er voldoende laadruimte beschikbaar blijft. De nieuwste technologieën geïntegreerd in een stijlvol Citroën design maken van dit veelzijdig model een zeer praktische camionette die compact en lichtsturend genoeg is om makkelijk doorheen de stad te manoeuvreren. Maar dankzij een krachtige motor van 130 pk kan een Berlingo ook vlot leveringen over langere afstanden uitvoeren. Het resultaat is een aantrekkelijk ogende bestelwagen die ook als gezinswagen kan dienen en een waardevolle aanvulling biedt voor iedere bedrijfsvloot.

5. Mercedes-Benz Sprinter

Onze 5de plek ging vorig jaar nog naar de Mercedes-Benz Citan. Dit jaar is het echter de grotere broer die nog net binnen onze top 5 valt. Wie een grotere bestelwagen zoekt om langere afstanden te overbruggen, vindt bij Mercedes-Benz de ideale oplossing die comfort, betrouwbaarheid, kwaliteit en flexibiliteit garandeert. Dankzij een krachtige motor van 170 pk en achterwielaandrijving kan deze camionette niet enkel bijzonder veel vervoeren in de gigantische laadruimte, maar ook nog eens 3,5 ton slepen. Zelfs in zwaar geladen toestand op typisch Belgische wegen blijft dit model een waar genot om een hele dag comfortabel mee te rijden. Dit alles maakt van de Mercedes-Benz Sprinter een ontzettend betrouwbare en veelzijdige bestelwagen die zijn investering meer dan waard is.

Benieuwd welke bestelwagen perfect is voor jouw bedrijf?
Kom eens langs of stuur een mailtje. We helpen je met veel plezier de juiste keuze te maken.

© All rights reserved | ATL Renting nv | Industrieweg 122 - 3980 Tessenderlo, BelgiĆ« | | Branded by MENTALL |